Sigortadan Para Almak İçin...


3 Ocak 1960 yılında, içinde avukat Julian Andrew Frank'in de bulunduğu National Airlines'a ait bir uçak Kuzey Carolina bölgesinde düştü ve 34 kişi hayatını kaybetti.

Uçak enkazındaki 33 kişinin bedenine enkazın yakınlarına ulaşılsa da Julian Andrew Frank'ın bedenine enkazdan yaklaşık 30 kilometre ötede bulundu.

İnceleme yapan görevliler, otopsi sonucunda 33 kişinin de çarpma sonucu öldüğü, fakat Frank'in dinamit patlaması sonucu öldüğü gerçeğine ulaştı.
Ardından yapılan araştırmalar sonucunda New York'ta avukatlık yapan Julian Andrew Frank'in finansal ve hukuki açından büyük sıkıntılar içinde olduğu ve uçak yolculuğundan hemen önce milyon dolarlık bir sigorta poliçesi imzaladığı ortaya çıktı. İncelemelerle ortaya çıkan bilgi şuydu:

J.A.Frank, uçak yolculuğu esnasında tuvalete giderek dinamitleri kuru pil yardımıyla patlatıyor, bu sayede olayın intihar değil, kaza görünümü kazanmasını sağlamayı planlayarak ailesinin milyonlarca dolarlık sigorta parasını almasına çabalıyordu.
Dehşet saçan planı sebebiyle kendisiyle birlikte 33 kişiyi de ölüme götüren Julian Andrew Frank, adını Amerikan Havacılık Tarihine de kaydettirmeyi başarmıştı.

Yorumlar

  1. Çok değişik bir hikayeymiş. Para için yapılmış binlerce canilikten sadece bir tanesi bu.

    YanıtlaSil
  2. Adamda beyin olumu bedenden yillar once gerçekleşmiş.

    YanıtlaSil
  3. Adamda beyin olumu bedenden yillar once gerçekleşmiş.

    YanıtlaSil
  4. Adamda beyin olumu bedenden yillar once gerçekleşmiş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Joseph Mengele: Yahudi Çocukların "Mengele Amca"sı...

Dresden: Tarihe Gömülen(!) Tarihi Şehir...

Nanking Katliamı